El rei Felip VI manifesta el seu suport, ànim i compromís amb els enginyers durant la crisi del coronavirus

felipe vi se reune con el iie

La seva majestat el rei Felip VI ha manifestat el "suport, ànim i compromís" de la Corona amb els enginyers "en la important labor que desenvolupen" i s'ha interessat per la situació actual i les mesures de futur proposades per les enginyeries per a minimitzar l'impacte de la crisi de la COVID-19.

Durant una videoconferència celebrada el passat dimarts 19 de maig amb integrants de l'Institut de l'Enginyeria d'Espanya (IEE), Felip VI ha mostrat especial interès a conèixer les mesures de reactivació d'un pla industrial, de transport, logística, comunicació, alimentació, infraestructures i la integració dels joves, així com el foment de les vocacions en l'enginyeria.

Per part seva, el IEE ha posat de manifest el potencial i l'agilitat dels enginyers per a contribuir, tant en la lluita contra la COVID-19, com en la definició d'un nou model productiu.

En aquest sentit, el IEE ha proposat a Sa Majestat crear la marca internacional "Espanya és enginy", que impulsi la competitivitat i internacionalització de les empreses i productes espanyols en el món, així com desenvolupar un nou model basat en l'economia de l'enginy, concepte que integra a totes les professions i treballadors, i que permet transformar idees i recursos en béns i beneficis per a la societat espanyola.

Des de l'AEIT van transmetre la importància del sector de les telecomunicacions durant aquesta crisi, que ha vist augmentar tots els trànsits en les comunicacions, tant de mòbils de veu, de trucades des de telèfon fix i en les connexions de dades mòbils, donant resposta a un creixent augment de transferència de dades, de fins a 494,74 GB per segon, amb la màxima qualitat i seguretat. Tot això amb l'objectiu de garantir el correcte funcionament d'activitats com el teletreball, l'oci en línia o les videoconferències. En definitiva, confinats però connectats.

En aquest breu període, els Enginyers de Telecomunicació han estat capaces de desenvolupar aplicacions per al monitoratge del virus en l'àmbit sanitari, cambres tèrmiques recolzades en Intel·ligència Artificial (IA) per al control de la temperatura corporal o robòtica per a la vigilància i desinfecció d'estades, demostrant que la crisi ha accelerat la Transformació digital de la societat i ha indicat el camí pel qual hem de seguir.

Govern, COIT/COETC, UIT i CODITEL llancen missatges coincidents sobre el paper rellevant de les TIC

foto dmtsi 2020

El COIT/COETC va organitzar el passat 20 de maig un destacat esdeveniment virtual per a commemorar el Dia mundial de les Telecomunicacions. La sessió, que va recordar també el centenari de la professió, va comptar amb una rellevant participació institucional. Nadia Calviño, vicepresidenta tercera del Govern i Ministra d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Marta Balenciaga, degana-president del COIT i presidenta de l'AEIT; Houlin Zhao, secretari General de la Unió Internacional de Telecomunicacions, i Fèlix Pérez, president de CODITEL, van enviar els seus respectius missatges de suport als Enginyers de Telecomunicació per la seva contribució a la societat en el present i en el futur. L'acte va incloure també un debat sobre la relació entre les TIC i els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Progrés i prosperitat

 

El Dia Mundial de les Telecomunicacions se celebra des de 1969 per a commemorar la fundació de la UIT i la signatura del primer Conveni Telegràfic Internacional en 1865. En 2005 el Cim Mundial sobre la Societat de la Informació va demanar a l'Assemblea General de les Nacions Unides que declarés el 17 de maig Dia Mundial de la Societat de la Informació. D'aquí la denominació completa d'aquesta efemèride: Dia Mundial de les Telecomunicacions i de la Societat de la Informació.

Marta Balenciaga, degana-president del COIT i presidenta de l'AEIT, va recordar que la institució del Dia Mundial es va fer el mateix any del primer viatge tripulat a la Lluna que va marcar "un abans i un després en les tecnologies de la comunicació" Però Balenciaga va voler subratllar que l'impacte social de les telecomunicacions és molt anterior: "han fet avançar el desenvolupament humà i la prosperitat econòmica al llarg dels últims cent anys".

 

El secretari general de la Unió Internacional de Telecomunicacions, Houlin Zhao, va esmentar de manera explícita la Intel·ligència Artificial, el IoT, el 5G i el blockchain com a "tecnologies que poden millorar la vida de les persones i potenciar el desenvolupament social i econòmic".

La ministra Nadia Calviño, va felicitar a tots els membres de la professió "en el seu centenari i pel seu gran prestigi". Va coincidir amb la degana en assenyalar que la professió "ha estat en el centre del desenvolupament tecnològic del país". Calviño va apuntar que "les TIC estan avui tan integrades en la societat que a vegades s'oblida la importància dels professionals que hi ha darrere".

Una pandèmia sense TIC?

 

Per les raons exposades, la ministra va voler fer valdre el treball dels Enginyers de telecomunicació referint-se a la importància que han tingut les TIC en la gestió de la pandèmia. Es va referir a l'"augment exponencial en l'ús de les xarxes en les últimes setmanes" i va atribuir la robustesa de les infraestructures a les inversions realitzades, però també "a la labor dels professionals".

Les infraestructures han aguantat perfectament un ús massiu de les telecomunicacions. Tres exemples sobre aquest tema: un 60% d'increment en la connexió mòbil de veu, un 80% en les trucades de telefonia fixa i un 50% en dades. De fet, Espanya s'ha situat durant aquest període com el cinquè país del món amb més trànsit.

Fèlix Pérez Martínez, President de CODITEL, va tenir un record per a totes les iniciatives dels anys 80 i 90 en el camp de les "llavors incipients TIC" subratllant el paper de les escoles i centres universitaris en l'impuls que ha tingut aquest àmbit a Espanya. En la seva opinió els professionals "han donat el millor de si mateixos durant la pandèmia".

El president de CODITEL es va preguntar, en aquest sentit, com s'hauria desenvolupat el combat contra la COVID-19 sense les TIC. "Més enllà de l'estrictament tecnològic -va indicar- la màgia de les TIC consisteix a trencar barreres espacials i temporals". Igualment, va fer valdre, el treball de les 34 escoles que hi ha actualment a Espanya impartint la titulació acadèmica de Màster Universitari en Enginyeria de Telecomunicació, habilitant per a l'exercici de la professió d'Enginyer de Telecomunicació.

Cap a un futur més inclusiu

La sessió va incloure una mirada al futur en la qual es van posar en relleu els aspectes vinculats al nivell de coneixement de les TIC. El secretari general de la UITHoulin Zhao, va recordar una dada impactant: "la meitat de la població mundial encara no usa Internet".

En un escenari d'increment exponencial de la digitalització, les polítiques d'inclusivitat poden ser decisives per a evitar una bretxa digital que es deixa sentir amb força. La ministra Calviño va fer èmfasi en aquesta qüestió dient que el govern està compromès a "estendre la banda ampla a tot el territori", i alhora "a assegurar que les competències digitals arriben a la majoria de la població per a evitar una bretxa que porta a l'exclusió". La idea de fons és que la igualtat social, econòmica i territorial no vagin per darrere de la connectivitat.

Altres aspectes socials en els quals el govern d'Espanya està treballant en aquest àmbit, segons Calviño, són la promoció de la diversitat de gènere en la professió i la defensa de la privacitat amb "el desenvolupament de drets digitals de nova generació".

Objectius de Desenvolupament Sostenible

Houlin Zhao, va demanar en la seva intervenció que les telecomunicacions "facin avançar l'agenda dels Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030". Fèlix Pérez també va destacar la relació entre telecomunicacions i Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). I, de la mateixa manera, Marta Balenciaga, va ressaltar per la seva part que les TIC han de ser el motor de qualsevol projecte humà sense oblidar "la relació amb la naturalesa".

Per part seva, amb una mirada prospectiva, Marta Balenciaga va assegurar que actualment "la digitalització no és l'actor, sinó l'escenari" i va afegir que en "el món del segle XXI, on tot serà digital, s'incrementarà la responsabilitat dels professionals de les telecomunicacions".

El debat que va seguir a la part institucional de la sessió va ser moderat per l'Enginyera de Telecomunicació, Emma Fernández, i va servir per a contrastar diferents punts de vista sobre quina pot ser la contribució de les telecomunicacions als ODS. D'aquest debat i de les intervencions dels ponents participants us informarem en un pròxim article que publicarem en la web del Col·legi.

 

 

Com salvar l'economia després de la pandèmia coronavirus

Como salvar la economia tras la pandemia-1
 
 
El passat 14 de maig el COIT/COETC va celebrar un debat virtual on quatre experts van posar sobre la taula quines mesures caldria prioritzar per a mitigar els efectes de la crisi econòmica que seguirà a la crisi sanitària. També van posar l'accent en la situació del sector de les telecomunicacions en l'actual escenari i en el paper destacat que pot tenir en la reactivació de l'activitat empresarial. 
 
Els participants van ser: Cèsar Maurin, director del departament de Digitalització, Innovació, Comerç i Infraestructures de la CEOE; Francisco Hortigüela, director general d'AMETIC (patronal de la indústria tecnològica digital); Alejandra d'Iturriaga, directora de Telecomunicacions i del Sector Audiovisual del CNMC, i Alejandro Perales, president de l'Associació d'Usuaris de la Comunicació. 
 
La moderació del debat va ser a càrrec de José Antonio Portilla, vocal de la Junta de Govern i coordinador del Grup de Treball de Regulació i Polítiques de Telecomunicació del Col·legi. 
 
Un sector resilient
 
Els experts van coincidir que el sector de les telecomunicacions no sortirà indemne de la crisi a causa de la caiguda de la demanda residencial i empresarial. Aquesta caiguda serà la conseqüència directa de la reducció dels ingressos en aquests dos àmbits. 

També van posar en relleu que existeix una correlació entre l'evolució del PIB i la del sector. Atès aquest patró, cal esperar que la gran retracció prevista per a 2020 influeixi negativament en l'àmbit de les telecomunicacions. 

Malgrat tot, van constatar que el sector havia posat de manifest una gran robustesa i resiliència durant els moments àlgids de la pandèmia. Aquestes qualitats podrien ser decisives d'ara endavant. Cèsar Maurin va vaticinar que "és cert que els efectes seran enormes en tots els sectors, però una mica menor en el de les telecomunicacions". Aquesta circumstància -es va apuntar- servirà perquè el sector contribueixi a mitigar els efectes de la crisi a través de l'impuls a la digitalització de la societat. 
 
Les mesures clau
 
Al llarg del debat van aparèixer diferents propostes o mesures que hauran de prendre's per a afrontar la situació. Entre elles, l'adopció de mesures expansives per part del govern amb ajudes directes a les empreses i als ciutadans; el foment de l'exportació per a compensar la caiguda de la demanda interna, i la preservació del teixit empresarial amb mesures fiscals específiques per a preservar la liquiditat de les companyies. 

Igualment es va parlar de la necessitat d'un pla de recuperació en l'àmbit europeu. Referent a això, Francisco Hortigüela, va indicar que "el que es rebi d'Europa hauria de dedicar-se a la innovació i la digitalització, si mai no podrem ser competitius". Aquesta opció, descrita com a "inversió en talent digital", generaria noves demandes de treball qualificat, la qual cosa seria un element important per a frenar l'atur. 

Una altra línia estratègica que es va proposar va ser la reindustrialització del país, amb un èmfasi especial en el desenvolupament de la Indústria 4.0. Els experts van advocar per l'extensió de la digitalització a quatre sectors clau per a afrontar millor la crisi: turisme, salut, mobilitat sostenible, i agroalimentari. 

Segons Alejandro Perales, tot aquest gran impuls ha de tenir present que "no tothom té la mateixa capacitat econòmica i que encara hi ha un sector de la població sense accés a Internet". 
 
Futur de la regulació
 
En el diàleg es va abordar també com hauria de ser el futur de la regulació de les telecomunicacions. Alejandra d'Iturriaga va proposar que aquesta "busqui un equilibri entre a favor la inversió i la competència". D'aquesta manera, "es podrà aconseguir l'objectiu final de la regulació que és beneficiar als ciutadans". 
 
Els experts es van mostrar d'acord amb la importància de la col·laboració publicoprivada i de la mateixa regulació. Des del punt de vista empresarial es va suggerir que la regulació hauria de fomentar el desenvolupament i no frenar-lo. Francisco Hortigüela va reclamar que aquesta fos "flexible i la més resumida possible". Ja que de no ser així "dificulta els negocis digitals", va afirmar. 
 
En resum, la futura regulació, hauria de facilitar el procés de transformació digital; oferir confiança en les transaccions en línia, afrontar el tema de la ciberseguretat; i ordenar aspectes cada vegada més importants socialment com el teletreball. 
 
Noves oportunitats
 
El debat es va tancar fent balanç entre les oportunitats i les amenaces que s'obren a partir d'aquest moment. Una vegada superades les amenaces -que serien bàsicament la caiguda de l'activitat econòmica- els experts van subratllar diferents possibilitats que ofereixen les telecomunicacions per a canalitzar el futur. 
 
Una d'elles és la generalització de l'ús d'apps en el camp sanitari. L'exemple de Corea del Sud durant la gestió de la COVID-19 hi ha demostrat la seva importància. 
 
Alejandro Perales va subratllar que les telecomunicacions "ofereixen grans prestacions per a gestionar l'espai físic". Es referia amb això a realitzar de manera eficient "la identificació i seguiment de les persones que en el cas de la pandèmia és un factor molt rellevant", sempre tenint en compte la protecció de dades.
 
Un altre factor re-activador de l'economia que es va posar en relleu va ser l'arribada del 5G. Així mateix, es va fer referència a la Intel·ligència Artificial i al Big Data com a aspectes clau de futur per a optimitzar processos. 
 
Cèsar Maurin va concloure amb un toc d'esperança: "serà un món diferent i si els ciutadans i les empreses s'adapten a la nova realitat no hi haurà cap problema".