Participació al 24è Fòrum de les Telecomunicacions i l'Electrònica de la UPC

1

 

Un any més al campus Nord- UPC es va portar a terme el Fòrum de les Telecomunicacions i l’Electrònica en la seva 24ª edició.
Una iniciativa de la que també, com cada any, vàrem poder formar part durant tot el seu transcurs.
 

L’acte va ser inaugurat per en Ferran Marqués, director de l'ETSETB, i l’Albert Argentè, actual president del Fòrum de les Telecomunicacions i l’Electrònica.
Es tracta, d’un esdeveniment on tant la universitat, com tot l’equip organitzatiu del Fòrum, han donat suport a la idea d’apropar l’escola, les empreses i els estudiants per ajudar a aquests darrers a accedir al món laboral, així com, afavorir el networking i l’espai de trobada entre tots els agents implicats.
El seu esforç s’ha vist reconegut i recompensat amb l’èxit d’aquesta convocatòria, tant entre les empreses participants, com entre els visitants i participants.

El COETC i l’AEIT.CAT ha participat al discurs d'inauguració de l’acte representats per la figura d’en Manuel Moralejo, actual membre de la junta de govern a Catalunya. En Manuel ha intervingut per una banda, traslladant el reconeixement i la més sincera felicitació, per part de les nostres institucions, a l’escola pel suport a la iniciativa i a l’organització per tot el seu treball.
Per altre banda, la seva intervenció ha volgut fer un recorregut pels anys d’història de l’escola d’enginyeria de telecomunició. A Catalunya, juntament amb altres companys de professió, i desprès d’anys de treball al sector de les telecomunicacions , el propi Manuel va col·laborar en la formació l’any 1971 del que és l’actual ETSETB, que va ser fundada a Terrassa i va assolir un gran número d’alumnes.

2013-10-16 11.24.08

Inaugurat l’acte es va donar pas a la carpa del fòrum, on més de 12 empreses, tant nacionals com europees, disposaven del seu stand per apropar el seu valor corporatiu i oportunitats laborals als estudiants.

2013-10-16 11.46.55

El COETC i l’AEIT.CAT ha disposat d’un stand propi, visitat per més de 300 estudiants, i on es va facilitar informació sobre la nostra entitat, la tasca que desenvolupem i els avantatges d’adherir-se a un gran i reconegut col·lectiu.
L’objectiu d’aquesta posada en marxa ha sigut destacar davant els estudiants el valor d’entendre en una etapa primerenca la importància de pertànyer a un col·lectiu tant significatiu com el nostre que compta a més d’11.000 enginyers/enginyeres i que és referent a Catalunya; contribuint al desenvolupament i progrés, així com, la capacitació de l’enginyer de telecomunicació.

 2 2013-10-16 12.44.09 

Els stands varen estar oberts durant tot el dimecres, però la programació del fòrum continua oberta amb més activitats fins a final d’aquest mes. Podeu accedir al calendari a: https://forumtelecos.upc.edu/

Recordar-vos també que el 22 octubre el COETC-AEIT.CAT oferirà un workshop amb el propòsit de mostrar la trajectòria professional i experiència laboral de diferents Enginyers de Telecomunicació, ex-alumnes de l’ETSETB i Col·legiats, per tal puguin ser referents d’interès pels actuals estudiants.

Workshop:
L’enginyer de telecomunicació,
diferents camins professionals,  una mateixa professió.

 

Data: 22 d’octubre de 2013 a les 12h.
Lloc: Aula de Teleensenyament (Edifici B3, 1a planta)

Els ponents d’aquest Workshop seran els nostres companys:

 

- Antonio Baños Ferriz. Enginyer de Telecomunicació per l’ETSETB al 1991, i màster en enginyeria de telecomunicacions. Ha desenvolupat la seva carrera professional a TELEFONICA com a responsable d’accés de Catalunya en implantació d’equips de planta exterior i ex-responsable de planta exterior.

 

- Jesús Pablo González Villodres. Enginyer de Telecomunicació per l’ETSETB al 2007. Desenvolupa la seva carrera professional com a gestor de projectes internacionals en el centre tecnològic ASCAMM.

 

- Alfons Blanco i Guillermo. Enginyer de Telecomunicació per l’ETSETB al 1984. És CEO i soci-fundador de Tech4Health Systems, start-up tecnològica que desenvolupa sistemes basats en la integració de quatre àrees de coneixement: intel·ligència artificial, sistemes de diagnosis per a la imatge, sistemes de comunicació i gestió de recursos. Posseeix el reconeixement a la innovació per part de la oficina de patents i marques dels Estats Units.

 

- Francesc Sarrias Pedemonte. Enginyer de Telecomunicació per l’ETSETB al 1990. Ha treballat en multinacionals com HP o pymes com Quintela. Actualment és soci director de MSI, dedicada a l'enginyeria marítima, i d'e-diciones KOLAB una editorial digital.

 


Us esperem a tots al Workshop!

 

2013-10-16 12.52.00