Sant Gabriel 2019

 Els Enginyers de Telecomunicació reconeixen a

Manuel Moralejo per la seva Trajectòria Professional 

 

manuel moralejo decana

 La celebració a Barcelona de Sant Gabriel ha tingut com a protagonista a Manuel Moralejo, Degà Delegat del COIT a Catalunya

El Grup de Treball Vehicle Connectat i Autònom del COIT ha celebrat una mesa tècnica amb experts del sector

Dijous, 26 de setembre. El COIT, en la seu de Barcelona de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha acollit, amb motiu de la celebració de Sant Gabriel, un acte que inclou una mesa tècnica relacionada amb el vehicle connectat i autònom que ha comptat amb la presència de diferents experts del sector. A més, en el transcurs de la jornada, la Degana-President del COIT i la AEIT, Marta Balenciaga, ha fet lliurament d'un reconeixement a Manuel Moralejo per la seva Trajectòria Professional.

El premi a la Trajectòria Professional es concedeix a un Enginyer de Telecomunicació com a reconeixement a la seva carrera. Les Juntes del COIT i la AEIT trien al guanyador en les reunions dels seus òrgans de govern i, per tant, és una distinció en l'àmbit nacional.

Manuel Moralejo, nascut a Zamora en 1932, va realitzar els seus estudis de batxillerat a Zamora i Salamanca, obtenint després el títol d'Enginyer de Telecomunicació per la Universitat Politècnica de Madrid en 1961 i el de Doctor Enginyer de Telecomunicació, per la mateixa universitat, en 1968. La seva trajectòria professional va arrencar com a Cap de Laboratori i Director Tècnic d'Ibèria Radi en 1961, ingressant en RTVE, en 1965, com a Enginyer de Telecomunicació. De 1966 a 1987 va ser Enginyer-Cap de Zona d'RTVE a Catalunya i Balears, ocupant el càrrec de Director d'Explotació de la Regió Aquest d'RTVE de 1987 a 1989. Posteriorment, de 1989 a 1999, data de la seva jubilació, va ser nomenat Director de la Zona de Catalunya i Balears de Retevisión.

Manuel Moralejo, a més, va ser el promotor i vicepresident de la primera Junta Directiva de la Delegació a Catalunya de l'Associació Nacional d'Enginyers de Telecomunicació, entre 1969 i 1974, Junta que després va presidir entre 1974 i 1978. Va participar igualment en els debats que, en 1971, van propiciar el desenvolupament de la UPC amb la implantació a Catalunya de noves escoles tècniques, i sent, alhora, promotor de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyers de Telecomunicació a Barcelona, de la qual va ser professor.

Des de 2015, Manuel Moralejo és President de la AEIT a Catalunya i Degà Delegat del COIT en la comunitat.

La connectivitat en els vehicles, a debat

La celebració de Sant Gabriel a Barcelona ha tingut també com a protagonista al vehicle autònom. La mesa tècnica, moderada per Víctor García Aranda, del Grup de Treball de vehicle connectat i autònom del COIT, ha comptat amb la presència d'Enric Vilamajó, Director de Tecnologia I+D en FICOSA; José Luis Serrano, Gerent d'Innovació en Hispasat; Elisa Sayrol, representant de la UPC en l'Institut Europeu d'Innovació Tecnològica Urban Modvility; Ángel Campillo del Rio, membre del Grup de Treball de vehicle connectat i autònom del COIT i expert en ciberseguretat; i Virgínia Rodriguez, Subdirectora de la Subdirecció de Regulació de Comunicacions Electròniques en CNMC.

 Accedeix a la galeria fotogràfica aquí  

 

L