Des del COIT volem transmetre’t tranquil·litat, arran d’algunes comunicacions errònies que s’estan enviant aquests dies des del CETC referents a la nostra Demarcació a Catalunya (COETC).

Volem confirmar-te, com venim mantenint des del principi, que no hi ha cap norma ni resolució en cap àmbit judicial que manifesti que la Demarcació del COIT a Catalunya hagi desaparegut. És més, els professionals de la Demarcació estan al teu servei a les oficines del carrer Alí Bei de Barcelona, on poden oferir-te tota la informació detallada i recolzada documentalment que puguis precisar sobre aquest tema, ja que volem actuar amb la màxima transparència.

Sense voler entrar en la multitud d’arguments jurídics que recolzen aquesta tesi, ens agradaria recordar que els informes de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat i les resolucions judicials han deixat palès que la creació del CECT s’ha produït ex novo, i no com a segregació del COIT, així com que la seu del carrer Alí Bei és propietat del COIT i dels seus col·legiats. Cadascuna de les resolucions judicials emeses des de l’inici d’aquesta situació insisteixen en aquestes tesis, com és el cas de la recent sentència de desnonament del CETC de la nostra seu a Barcelona.

És incomprensible i interessat negar l’evidència que poden coexistir un col·legi català amb la demarcació a Catalunya d’un col·legi estatal, perquè sense anar més lluny, aquesta coexistència es porta ja produint des de fa més de 10 anys a Catalunya en una altra professió de l’àmbit de l’enginyeria, com és l’Enginyeria Tècnica d’Obres Públiques.

Creiem que els enginyers de telecomunicació tenim assumptes més importants als quals dedicar les nostres energies, com són tots els que afecten a la nostra professió, les oportunitats professionals per als més joves, l’impuls a les telecomunicacions i els seus professionals en aquesta etapa de crisi, la cerca del reconeixement complet de la nostra excel·lència professional, i com a institució al servei dels nostres col·legiats que viuen o treballen a Catalunya, la consecució dels millors serveis que facilitin el desenvolupament professional dels enginyers que representem.

Des del COIT reiterem que reconeixem l’existència del CETC, constituït conforme a la normativa catalana (la mateixa que permet la coexistència amb el COETC). També reconeixem el dret dels enginyers de telecomunicació de Catalunya a adscriure’s al col·legi professional que defensi millor els seus interessos davant de tots els agents que protagonitzen el sector de les telecomunicacions, inclosa l’Administració General de l’Estat, que té les competències en matèria de telecomunicacions, i li ofereixi millors serveis, i que aquesta decisió ha de ser presa únicament d’acord amb la seva lliure voluntat. El nostre recurs del Decret 140/2010 no qüestiona la creació del CETC, sinó la inclusió d’algun article que no formava part del projecte de decret sobre el qual vam ser consultats i que entenem que no s’adequa a la legalitat.

Per això, defensem que el model de Col·legi d’àmbit estatal com és el nostre, organitzat en demarcacions territorials, és el que millor permet afrontar els reptes dels enginyers de telecomunicació. Només instem al nou col·legi a treballar pels seus membres sense interferir en la nostra activitat ni en el patrimoni dels nostres col·legiats.

D’altra banda, aprofitem per agrair-te la teva confiança en nosaltres. Et recordem que ens tens a la teva disposició a la nostra seu del carrer Alí Bei de Barcelona, a l’adreça electrònica Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo. i al telèfon 93 229 20 03.

Una cordial salutació,

Secretaria general COIT